Старши треньорът на ПСВ Айндховен Фред Рутен заяви, че неговият отбор е постигнал най-важната си цел – да продължи в четвъртия квалификационен кръг на Лига Европа. „Лалетата” изхвърлиха Черно море от надпреварата, след като успяха да спечелят и реванша между двата тима с 1:0 на стадион „Лазур” в Бургас.

„Постигнахме това, което беше за нас най-важното, а именно да преминем в следващия кръг на турнира. Мачът за нас се усложни до известна степен заради червения картон в края на първото полувреме. През второто полувреме показахме организирана игра в защита. Не допуснахме много изненади като изключим един корнер и един свободен удар в полза на домакините. Направихме добра игра и минахме в следващия кръг”, започна Рутен.

„Станислав Манолев игра нормално, нито добре, нито зле. Доволен съм това, което показа българинът”, добави той.

На въпрос на Гонг дали вижда възможност Манолев да измести от титулярното място Ян Кромкамп, Рутен каза: „Не искам да коментирам такива неща. Кромкамп също е много добър играч.”

„Не мога да кажа кой от играчите на Черно море ми е направил най-голямо впечатление. Знаете, трябваше да гледам повече моят отбор, тъй като играхме през повечето време с човек по-малко”, завърши Фред Рутен пресконференцията след края на мача.