Запалянковците на Спартак Търнава са прекратили бойкот, който е продължил в рамките на три месеца. Това заяви пред Гонг журналистът Петер Иванов, който е син на български емигранти в Словакия.

„Запалянковците на Спартак Търнава бойкотираха три месеца отбора, заради ръководството. Те не бяха доволни от работата на ръководството. В петък ръководството и фенклуба се споразумяха, за доброто на Спартак Търнава. В резултат на това в неделя на стадиона срещу Дунайска среда имаше около 5 хиляди зрители. Срещу ФК Тирана вчера присъстваха 6 182 зрители, като капацитетът на стадиона е от 18 642 зрители. Вчера атмосферата на стадиона беше типично търнавска. Публиката на Спартак се смята за най-добрата в Словакия”, обясни пред Гонг Петер Иванов.

Той допълни, че играта на отбора се върти около Мирослав Кархан, който има 103 мача за националния отбор.

„Вчера Спартак Търнава игра доста добре. Според мен шансовете срещу Левски са 50 на 50. Треньорът е на 44 години и е от Прага. Той е водил Бохемианс от Прага преди да дойде в Спартак. Оборът е доста амбициран за новия сезон”, коментира още журналистът от Словакия.