Полицията в Мърсисайд е арестувала един привърженик на Хайдук Сплит, след като той е нахлул на терена в мелето, което се разигра в първия мач срещу Евертън от плейофа на Лига Европа, който се игра на „Гудисън Парк“.

„Карамелите“ спечелиха срещата с 2:0, а двубоят за кратко бе прекъснат след първия гол на Майкъл Кийн в 33-та минута.

След гола на Майкъл Кийн феновете на Хайдук избухнаха и запалиха ракети и пиротехника, които след това бяха изпратени към терена. След това привържениците на хърватския клуб се опитаха да нахлуят на терена, но бяха спрени от органите на реда.

Стюардите и полицията се опитаха да овладеят ситуацията, а играчите бяха инструктирани да напуснат терена заедно със словашкия съдия Иван Кружляк, а играта бе спряна за няколко минути.

Един привърженик на Хайдук е бил арестуван заради опита му да навлезе на терена.

УЕФА чака дисциплинарния доклад, преди да реши дали да предприеме конкретни действия, но се очаква да го разследва.

УЕФА разследва изцепките на феновете на Хайдук на "Гудисън Парк"

Хайдук Сплит вече бе санкциониран по време на сезона в квалификациите на Лига Европа заради поведението на своите поддръжници.

УЕФА разпореди частично затваряне на стадиона за домакинския мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа срещу Брьондби заради расистките скандирания от феновете на Хайдук в двубоя срещу Левски.

Хайдук също така бе глобен с 30 хиляди евро заради расистките скандирания и 5 хиляди евро за хвърлянето на предмети.

Това не е първият път, когато клубът е санкциониран от УЕФА, като глобите му през последното десетилетие възлизат на повече от 700 000 евро.