Евертън се класира за осминафиналите на турнира Лига Европа. „Карамелите“ постигнаха втора победа срещу Йънг Бойс. Те се наложиха с 3:1 в мача реванш от 1/16-финалите на „Гудисън Парк“ и с общ резултат 7:2 продължават напред в надпреварата.

Първата опасност в срещата бе в 10-та минута пред вратата на Евертън. Милан Вилотич стреля опасно, но Тим Хауърд спаси.

Швейцарците поведоха с 1:0 в 13-та минута, когато Нузоло стреля от границата на наказателното поле на Евертън, след което Вилотич стреля отблизо с глава, но Тим Хауърд спаси, след което при добавката Саного отблизо не пропусна да вкара в опразнената врата.

Евертън получи правото да изпълни дузпа, след като в 25-та минута Ромелу Лукаку пусна технично към Стивън Нейсмит, който бе фаулиран от Вьолфи и съдията посочи бялата точка. Ромелу Лукаку не пропусна да реализира отсъдената дузпа.

Евертън вкара втори гол в 30-та минута, когато Гарбът центрира в наказателното поле на Йънг Бойс, където топката бе посрещната от Ромелу Лукаку, който разстреля Вьолфи и вкара своето второ попадение в срещата.

Евертън нанесе своя трети удар в 42-та минута, когато Дарън Гибсън пусна отличен извеждащ пас към Кевин Миралас, който излезе сам срещу Вьолфи и не пропусна да се разпише.

В 53-та минута пред Миралас се откри нова невероятна възможност, но Вьолфи направи решаващо спасяване.

Марко Вьолфи направи ново невероятно спасяване в 64-та минута след удар на Аруна Коне.

Аруна Коне нацели левия стълб на вратата на Йънг Бойс в 76-та минута.

Така Евертън се класира за осминафиналите на Лига Европа.