Отборът на Евертън се изложи за втори пореден път в групите на Лига Европа. След фиаското в първия си мач срещу Аталанта в Италия, където „карамелите“ загубиха с 0:3, днес у дома на „Гудисън парк“ възпитаниците на Роналд Куман отново изпитаха сериозни трудности срещу кипърския Аполон Лимасол.

Мачът в Ливърпул приключи при резултат 2:2, а изравнителният гол за гостите дойде в 88-ата минута. Тимът на Аполон дори приключи мача в числено намален състав, но това също не помогна на домакините.

Тимът от Лимасол откри изненадващо резултата, след като отбраната на домакините не успя да се ориентира при една бърза атака и остро центриране отдясно. Топката бе подадена на границата на малкия пеналт, където Адриан Сардинеро Копра засече коженото кълбо и откри резултата.

Футболистите на Евертън все пак съумяха да отговорят сравнително бързо. Девет минути след първия гол в срещата, домакините изравниха чрез звездата си Уейн Рууни, който вкара първия си гол в Европа, след завръщането си на „Гудисън парк“. Голът за домакините обаче си бе чист подарък от страна на защитата на Аполон.

Защитник на гостите се опита да върне топката на своя вратар, но пасът му бе крайно неточен, Рууни стигна първи и на празна врата просто насочи коженото кълбо в мрежата.

В 66-ата минута Евертън стигна до пълен обрат на резултата, след като Сигурдсон изведе Влашич, а той с премерен удар фронтално срещу вратата порази целта.

Пет минути преди края на двубоя Валентин Робердже от състава на Аполон си изкара наивен директен червен картон, настъпвайки по гърба паднал на земята футболист на Евертън. Въпреки това обаче, само три минути по-късно, гостите стигнаха до важния изравнителен гол и разочароваха феновете по-трибуните. Голът на Аполон дойде след изпълнение на статично положение. Топката бе центрирана от пряк свободен удар, а в наказателното поле Ектор Юсте успя да се пребори с двама защитници на Евертън и да насочи топката във вратата за 2:2.

В другия мач от групата между Лион и Ааланта също се получи равенство – 1:1.

Така след днешните резултати Аталанта зае първата позиция с актив от четири точки след два мача, следван от Аполон с две точки, Лион също с две и Евертън с 1.