Евертън се подигра с норвежкия Бран, побеждавайки го на „Гудисън парк” с 6:1. В първата среща в Норвегия възпитаниците на Дейвид Мойс отново се наложиха, но с далеч по-скоромното 2:0. Така с общ резултат 8:1 английският тим намери място на осминафиналите в турнира за Купата на УЕФА където ще се изправи срещу италианския Фиорентина.

Хеттрик за Евертън успя да отблежи нигерийският нападател Якубу Айегбени. Голмайсторът на „карамелите” бе точен веднъж през първата част и на два пъти през второто полувреме.

Партньорът на Якубу в атака Анди Джонсън добави две попадения, а последният гол за Евертън бе дело на Микаел Артета. Почетното попадение за Бран при резултат 3:0 за домакините в 59-ата минута. Голът за скандинавците вкара Моен след грешка в отбраната на Евертън.

Съперник на „карамелите” в следващата фаза на надпреварата ше бъде италианският Фиорентина. „Виолетовите” отстраниха друг скандинавски тим – Розенборг. Италианците се наложиха с общ резултат 3:1.

Португалските грандове Спортинг Лисабон и Бенфика също продължават напред, след като успяха да отстранят съответно отборите на Базел и Нюрнберг.

Спортинг се класира след победа във втория мач с 3:0 и общ резултат 5:0. Далеч по-трудно място на осминафиналите намери Бенфика. „Орлите” успяха да отбележад два бързи гола в предпоследната и последната минути на мача, за да си осигурят класиране напред. Двубоят в Германия завърши наравно 2:2, но победата на Бенфика в първия мач се оказа решаваща.