Отборът на Марсилия отстрани Твенте на Ники Михайлов след изпълнение на дузпи на 16-финалите на турнира за Купата на УЕФА. Французите успяха да се наложат в реванша с 1:0 като гост, като попадението отбеляза Бен Арфа. До наказателните удари се стигна, след като в първия мач Твенте се наложи, отново с резултат 1:0.

Така рулетката на дузпите реши изхода на двубоя, в който отборът, воден от Стив МакЛарън, се оказа губещ след 6:7.

Младежкият национал Николай Михайлов изгледа мача на Твенте от резервната скамейка.

Голът, който доведе срещата до продължения и дузпи бе реализиран от Бен Арфа, който препарира титулярния страж на холандците - Бошкер, като прати кълбото в горния ъгъл на вратата.

Двата тима не успяха да намерят вратите си по време на двете продължения. Не така обаче стояха нещата при дузпите, но по-точният отбор се оказа Марсилия, който реализира цели 7 попадения от бялата точка срещу 6 за Твенте.

В друг мач от турнира за Купата на УЕФА Галатасарай се измъкна в последните минути на мача срещу Бордо. Турският гранд се наложи с 4:3, след като в първия мач двата тима завършиха 0:0. Така новият старши треньор на Галатасарай Бюлент Коркмаз класира отбора си за осминафиналите на надпреварата.

Въпреки че Бордо успя да открие пръв резултата с гол от съблекалнята на Белион в първата минута, турският отбор показа характер и вкара три попадения – Туран (42’ и 65') и Кюъл (45’). И точно когато всичко изглеждаше вече решено, Бордо се окопити и изравни чрез попадения на Шамах (73’) и Кавенаги (75’). При така стеклите се обстоятелства Галатасарай се втурна с всички сили към победата и тя не закъсня. За 4:3 се разписа Саръиоглу в 90-та минута.

Така в следващия етап Галатасарай ще срещне немският Хамбургер, който отстрани НЕК Ниймиген.