Аякс и Днипро изиграха изключително драматичен мач реванш в осминафиналите на Лига Европа. Украинският отбор се класира за четвъртфиналната фаза на турнира, въпреки че загуби с 1:2 реванша на „Амстердам Арина“. Общият резултат от двата двубоя е 2:2 и благодарение на гола на чужд терен Днипро продължава напред. В редовното време срещата завърши 1:0 за Аякс, заради което се стигна до продължения, в които двата отбора си размениха по едно попадение. Силите на холандския отбор обаче не стигнаха за нищо повече.

Аякс започна да атакува от самото начало на мача. В 6-та минута Ануар Ел-Гази насочи топката под напречната греда на вратата на Днипро, но Денис Бойко успя да избие в корнер.

Никола Калични изпробва рефлекса на Яспер Силесен с удар от 23 метра, но вратарят закова топката в ръцете си.

Аякс организира добро нападение в 42-та минута, когато Николай Бойлесен центрира в наказателното поле на Днипро, след което Аркадиуш Милик стреля с глава, но изпрати топката над напречната греда в аут.

Аякс поведе в резултата в 60-та минута, когато Егидио допусна невероятно груба грешка. Той не успя да изчисти топката и се размина с нея, като по този начин я подари на Ришедли Базур. Базур излезе сам срещу Денис Бойко и не пропусна да вкара за 1:0.

Днипро можеше да изравни резултата в 71-та минута, но ударът на Роман Безус с глава бе неточен.

Ришедли Базур можеше да вкара решаващ втори гол за Аякс в 76-та минута, но ударът му бе отразен от Денис Бойко.

Стигна се до продължения, в които Днипро първи нанесе своя удар и изравни резултата в 97-та минута. Йевхен Коноплянка стреля от границата на наказателното поле на Аякс и изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Йеспер Силесен.

Йевхен Селезньов можеше да реши всичко в 112-та минута, но след удара му топката премина на сантиметри в страни от десния стълб на вратата на Силесен.

Аякс отбеляза втори гол в 117-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Днипро Дани Клаасен стреля с глава, но топката срещна напречната греда. След това най-съобразителен се оказа Майк ван дер Хоорн, който отново с глава изпрати топката в опразнената врата, а Денис Бойко закъсня с намесата си.

Аякс нямаше време за нищо повече и отпадна от турнира, а напред продължава Днипро.