Отборът на Днипро Днепропетровск постигна трудна, но много важна победа над Хайдук Сплит в първи плейофен двубой за влизане в групите на Лига Европа. Двубоят, който се игра в Киев, приключи с победа за домакините с 2:1, като успехът дойде с попадение в самия край на срещата.

Гостите от Сплит поведоха в резултата в началото на второто полувреме, когато точен бе Тино Сушич. Само три минути след откриването на резултата обаче, нападателят на Днипро Никола Калинич изравни.

В заключителните минути домакините упражниха натиск, който доведе до нов гол във вратата на хърватския тим. Той дойде две минути преди края на редовните 90, а в герой за своите се превърна Йевхен Шаков.

Реваншът между двата тима е след седмица в Сплит.

По-рано днес стана ясно, че тимът на Днипро е санкциониран от УЕФА с 50 хил. евро заради хулиганското поведение на феновете на тима по време на двубоя от предварителните кръгове на Шампионската лига срещу Копенхаген.

От УЕФА обявиха, че Днипро ще играе домакинските си мачове от Шампионската лига или Лига Европа пред празни трибуни, ако проблемите с феновете се повторят в рамките на две години. 

Днипро играе домакинските си срещи в Киев, защото УЕФА реши,че в Днепропетровск е опасно да се провеждат мачовете.Привържениците на Копенхаген бяха атакувани от фенове на Днипро по време на срещата на 30-и юли. Заради инцидентите началото на второто полувреме започна с 15-минутно закъснение.