Динамо Киев стигна до равенство 1:1 срещу Валенсия в първия мач от 1/16-финалите в турнира за Купата на УЕФА. Украинският гранд игра близо половин час с човек по-малко, но все пак успя да удържи силния си съперник и да запази шансове за реванша. Двубоят в Киев бе много интересен, като и двата състава не се отказваха от всяка възможност да атакуват и създават положения. За това помогна и откриването на резултата още в осмата минута. Тогава Мата намери добре Давид Силва и бързоногият нападател се разписа за 0:1.

През първото полувреме една от звездите на Динамо Артьом Милевски получи жълт картон, който щеше да окаже своето влияние върху мача по-късно. Именно Милевски успя да изравни в 62-та минута, когато се възползва по най-добрия начин от грешка в защитата на Валенсия. Голмайсторът обаче успя да се превърне само за две минути от герой в грешник, като получи втори жълт картон и бе изгонен.

След като Динамо остана с човек по-малко, гостите се опитаха да се възползват, като Унае Емери пусна в игра почти веднага Давид Вия и Хоакин, а малко по-късно и Рубен Бараха. Смелият тим от Киев обаче вложи максимума от себе си и удържа под напора на испанците, за крайното 1:1.

Реваншът е на 26 февруари на "Местая".