Динамо Минск, който отстрани българския Черно море в предварителните кръгове на Лига Европа, се класира за груповата фаза на турнира. Успехът за тима от дойде много трудно, като Динамо трябваше да мине през рулетката на дузпите, за да отстрани австрийския Залцбург.

В редовното време и продълженията срещата завърши при резултат 2:0 в полза на домакините от Залцбург, но след успеха в първия мач на Динамо със същия резултат, мачът влезе в продължения.

В допълните 30 минути двата тима не успяха да се изненадат, въпреки че Залцбург бе по настоятелният тим през целия мач. За повече от 120 минути игра, футболистите на Динамо отправиха едва един точен удар във вратата на австрийците.

При изпълнението на дузпите обаче, отборът от Минск бе далеч по съсредоточен и дори нямаше нужда да изпълнява всичките си пет дузпи. Футболистите на Залцбург пропуснаха три от петте си възможности за гол, докато гостите стреляха неточно само веднъж.

Така след 3:2 при дузпите, палачът на Черно море ще играе в груповата фаза на Лига Европа.

В друг мач от решителните плейофи за влизане в групите на Лига Европа, Легия Варшава надделя с 3:2 над Зоря Луганск от Украйна.

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!