Динамо Киев е третият четвъртфиналист за Купата на УЕФА, след като отстрани Металист Харков в изцяло украински сблъсък. Динамо спечели мястото си в следващия кръг с повече отбелязани голове на чужд терен.

Реваншът на стадион „Металист” завърши 3:2 за домакините, които обаче бяха загубили първия мач с 0:1. Така с общ резултат 3:3 грандът от Киев продължава напред и очаква жребия, който ще се тегли утре.

Валенти Слюсар откри резултата за Металист в 29-тата минута, когато засече с десния крак центриране от фаул на Асеведо. Тимът от Харков се виждаше победител от сблъсъка в 56-тата минута, когато Джаджа от пряк свободен удар вкара четвъртия си гол в УЕФА и удвои преднината за своя отбор.

В 68-мата минута обаче Горан Саблич се възползва от пас на Олександр Алийев и върна Динамо в мача.

Само 2 минути по-късно обаче Асеведо с глава върна преднината от два гола на Металист, която щеше да класира напред тима на наставника Мирон Маркевич.

Влезлият като резерва Милош Нинкович вкара скъпоценния гол за Динамо, който класира киевчани напред в турнира. В 79-тата минута Нинкович пое топката в близост до точката на дузпата и с лек удар в долния десен ъгъл оформи крайното 2:3, което бе достатъчно за Динамо.