Отборите на Динамо Киев и Шахтьор Донецк не успяха да излъчат победител в изцяло украинския полуфинален мач от турнира за Купата на УЕФА.

В първия полуфинал на стадион „Валери Лобановски” в Киев двата тима завършиха при равенство 1:1 и по този начин оставиха всички въпросителни за реванша след седмица.

Домакините бяха по-активния тим почти през целия мач и логично те бяха тези, които успяха да открият резултата. Първият гол в мача падна в 22-ата минута на срещата, когато Дмитро Чигрински си заби нещастен автогол.

След центриране на Олександър Алиев от фаул, Чигрински отклони топката неспасяемо в собствената си врата, за да даде преднина на Динамо Киев.

През второто полувреме гостите от Донецк упражниха натиск и след отлична комбинация между бразилските футболисти Йадсон и Фернандиньо, последният успя да вкара от малък ъгъл. Изравнителното попадение в мача падна в 68-ата минута на срещата.

До края на мача и двата тима имаха добри възможности за гол, но в крайна сметка резултатът се запази непроменен и така интригата се запази за реванша, който е след седмица.