Депортиво Ла Коруня победи Фейенорд с категоричното 3:0 в среща от група Н в турнира за Купата на УЕФА и на практика изхвърли холандците от надпреварата. Тимът от Ротердам няма нито една точка след три мача, като загуби по-рано от ЦСКА Москва и Нанси. Депортиво път съхрани надеждите си с първа победа в групата.

По традиция в Ла Коруня домакините играха на ниво и доминираха през целия двубой. Холандците почти не поглеждаха към противниковата врата и не създадоха никакви притеснения на Арансубия.

Резултатът бе открит в 30-та минута, след като вратарят Хенк Тимер не успя да изчисти добре удар на Миста, и прати топката право у Лопо, който с леко почукване я оплете в мрежата.

Гостите играха още по-слабо през второто полувреме, и само три минути след неговото начало, защитникът Кевин Хофланд си отбеляза автогол, с което сложи точка на надеждите за обрат. Веднага след подновяването на играта, Гардадо матира отново Тимер с хубав шут.

Миста, Лафита и Браво също имаха шанс да запишат имената си сред голмайсторите за Ла Коруня, но направиха пропуски пред вратата на Фейенорд.

По-рано днес в група Н ЦСКА Москва победи Лех Познан с 2:1.

Класиране:

1. ЦСКА Москва 3 мача, 9 точки

2. Нанси 2 мача, 4 точки

3. Депортиво 2 мача, 3 точки

4. Лех 2 мача, 1 точка

5. Фейенорд 3 мача, 0 точки