ЦСКА Москва изпадна в изключително тежка позиция в група Н на Лига Европа, след като инкасира втора поредна загуба. У дома тимът на Виктор Гончаренко претърпя пълен провал срещу намиращия се в недобра форма Еспаньол, губейки с 0:2.

Резултатът изкара испанците на втора позиция с 4 точки, на две зад лидера Лудогорец, който тази вечер съсипа Ференцварош с 3:0. Унгарците остават трети с точка на сметката си, докато ЦСКА е на дъното с нулев актив.

Първото полувреме на „Арена ЦСКА” не беше от най-атрактивните, а очаквано домакините наложиха доста отчетливо пердимство в териториален план. Испанците не стояха никак убедително в атака и бяха ограничени до 2 удара (неточни) към вратата на Игор Акинфеев. Затова донякъде допринесе и факта, че основен нападател като Жонатан Кайери беше принудително заменен ще в 22-ата минута от Виктор Кампусано.

В същото време обаче и ЦСКА имаше трудности да стига до чисти ситуации. Най-добрата от тях се разкри пред Никола Влашич в 11-ата минута. Тогава хърватинът получи чист коридор да обстрелва вратата от границата на наказателното поле, а ветеранът Диего Лопес впечатли с акробатично спасяване.

След почивката Еспаньол определено се активизира и доста по-успешно организираше контраатаки. Една такава в 64-ата минута се оказа фатална за московчани. Матиас Варгас се възползва в пълна степен, че прихвана топката около централния кръг и се устреми напред в половината на съперника. Той даде нисък диагонален пас между централните защитни, които като че ли проспаха спринта на Ву Лей зад техния гръб. Китаецът с лекота се пребори за по-добра позиция и останал очи в очи срещу Акинфеев го разстреля безжалостно – 0:1.

Дълбоко в добавеното време на мача Еспаньол окончателно реши сблъсъка, след като груба грешка в защитата на "армейците" позволи именно на Кампусано да фиксира крайния резултат – 0:2.

В следващия кръг испанския тим гостува срещу Лудогорец, докато ЦСКА Москва има домакинство срещу Ференцварош.