От двете равенства в Група G, които оформиха отборите на Копенхаген – Розенборг и Валенсия – Брюж в четвъртия кръг на груповия етап, победител излезе тимът на Сент Етиен, който се класира за 1/16-финалите на турнира за Купата на УЕФА. Това обаче стори и испанският тим.

И двата мача завършиха при резултат 1:1, а Сент Етиен, който има 7 точки в актива си, намери място в елиминационния етап на надпреварата.

На Местя излезе вторият отбор на Валенсия, с малки изключения. Въпреки това испанският тим бе по-добрият почти през цялото време на двубоя, това обаче не се оказа достатъчно, тъй като Брюж първи стигна до попадение.

Младият вратар на „прилепите” не успя да реагира по най-добрия начин в 19-та минута, и топката пратена от Алкарас се оказа в мрежата на домакините.

Това положение обаче не смути испанския клуб, който започна още по-смело да поглежда към вратата на съперника. Брюж даде да се разбере, че ще опитва да пази минималната си преднина, но Валенсия изостри атаките, което даде резултат около час след получения гол.

В 59-та минута Никола Жигич се оказа в прегръдките на своите съотборници, след като възстанови статуквото за 1:1. Зрителите обаче не видяха повече попадения в мача, а двата тима си поделиха по точка, с което формално Валенсия си осигури участие в следващия етап, а в последния кръг гостува на Брюж.

ФК Копенхаген и Розенборг си спретнаха хикс, с което и двата тима се закотвиха на дъното в класирането – съответно четвърто и пето място, въпреки това датчаните продължават да таят надежди за следващия кръг.

Гостите откриха резултата чрез Иверсен в 32-та минута на мача, а изравнителното попадение падна в 85-та и бе дело на Антонсон 85, което обаче остави Розенборг извън сметките в потока.

Класиране в Група G:

1 Сент Етиен 3 мача / 7 точки

2 Валенсия 3 / 5

3 Брюж 3 / 3

4 Копенхаген 3 / 2

5 Розенборг 4 / 2