Само 4 дни след кошмарното поражение с 0:6 срещу Манчестър Сити, Челси успя да оправи вкуса в устата си с победа в Европа. "Сините" от Лондон победиха с 2:1 Малмьо като гост в първи мач от 1/16-финалите на Лига Европа. Рос Баркли и Оливие Жиру реализираха попаденията, с които Челси до голяма степен си осигури мястото в следващия етап на турнира.

Маурицио Сари даде шанс на някои от играчите, които по-рядко играят в първенството, но тяхната класа бе напълно достатъчна, за да се справят със съпротивата на шведите, които поради различния формат на своя шампионат, се подготвяха за мачовете с Челси единствено с контролни срещи.

Английският гранд реагира добре след ужаса от Манчестър и с качествен футбол можеше да победи и с по-изразителен резултат. 

Резултатът в Малмьо бе открит след точно 30 минути игра, през които домакините стояха равностойно на съперника. Фатална обаче се оказа грешка на централния защитник Ласе Нилсен. Той не се ориентира при центриране на Педро в наказателното поле. Това позволи топката да стигне до Баркли, който се ориентира бързо и промуши топката във вратата.

В края на полувремето Малмьо имаше един добър шанс при разбъркване в наказателното поле, но ударът на Арнор Траутасон излезе встрани от вратата.

Шведите не започнаха лошо и втората част като мощен удар на Траутасон бе геройски избит с глава от Давид Луис.

4 минути по-късно обаче гениално докосване на Жиру сложи край на амбициите на Малмьо. Уилиан проби отляво и пусна от малък ъгъл към французина, който с гръб към вратата реализира великолепно с пета.

Малко след това Баркли можеше да реализира своя втори гол в мача след хубаво двойно с Жиру, но мощният му изстрел бе избит от вратаря Йохан Далин.

Хубавият момент за Малмьо в двубоя дойде в 80-ата минута след прекрасно проведена контра атака. Маркус Розенберг демонстрира голямата си класа и с великолепен пас изведе Андерс Кристиансен. Той от своя страна се измъкна от Матео Ковачич и с хитър изстрел по земята вкара почетния гол за шведите.