Арбитражният спортен съд (КАС) се произнесе по жалба на турския клуб Бурсаспор заради изключването му от турнирите на УЕФА. Решението на КАС е, че се спира решението на УЕФА с пробационен период от три години.

Първоначално беше заявено, че Бурсаспор се спира от участие за четири години и глоба в размер на 500 хиляди евро. Така решението, че Бурсаспор се изключва от европейските клубни турнири за срок от четири години, се заменя с тригодишен изпитателен срок. Отделно от това, на Бурсаспор се налага глоба в размер на 250 хиляди евро.

При това положение турският клуб се допуска до участие в турнира Лига Европа за сезон 2012/2013. Проблемите за турците дойдоха от неуредени трансферни отношения, като те е трябвало да изплатят 300 хиляди евро до края на юни 2011-а година.

Това е вторият случай, който УЕФА разглежда заради неизплатени финансови задължения на клуб. Преди няколко дни беше наложена забрана на унгарския Дьор ЕТО за участие в турнирите за два сезона, като те имат също право да обжалват.

Очаква се до няколко дни да се произнесе централата и по случая с друг турски клуб- Бешикташ, който също трябва да изплати договорните отношения с бивши играчи и треньори.