Замбиецът Патсон Дака вкара и четирите гола за Лестър Сити при победата с 4:3 над Спартак Москва като гост в мач от третия кръг на група "С" на турнира Лига Европа.

За Дака, който се разписа през уикенда и срещу Манчестър Юнайтед във Висшата лига, това бяха първи голове за "лисиците" в европейските клубни турнири, а той стана и първият играч в клубнията история с хеттрик в Европа.

Мачът в Москва обаче далеч не започна по вкуса на английския отбор. Спартак успя да поведе още в 11-ата минута с гол на Александър Соболев. Нападателят отправи удар от границата на наказателното поле, той рикушира в крак на играч на Лестър и премина голлинията на Каспер Шмайхел.

В 44-тата минута Джордан Ларсон удвои аванса на руския отбор с удар от близка дистанция, но още в ответната атака Дака върна надеждите на Лестър. Нападателят се възползва от извеждащо подаване от дълбочина и очи в очи с Александър Максименко успя да намали за 1:2.
Лестър изравни веднага след почивката с втория гол на Дака в мача, а в 54-тата минута бившият играч на Ред Бул Залцбург получи подаване от Юри Тилеманс и вкара за 3:2 в полза на гостите.

Дака оформи забележителното си постижение от четири гола в 79-ата минута, когато премина покрай Максименко и даде преднина от два гола на тима си.

Спартак обаче не се предаде и в 86-ата минута домакините намалиха на 3:4. Виктор Моузес проби по десния фланг и пусна ниско центриране, което Соболев засече на опразнената врата, за да вкара втория си гол в мача.

До края на срещата обаче нов гол не падна и така Лестър се поздрави с първа победа в тазгодишното издание на Лига Европа. "Лисиците" имат 4 точки след три изиграни мача и изостават с две от лидера Легия Варшава, който утре гостува на Наполи. Спартак е на трето място с 3 точки, докато Наполи има актив от само 1 точка до момента.че центриране отдясно на Моузес.