Португалският Спортинг Брага продължава с пълен актив от 9 точки в груповата фаза на Лига Европа след успех с 3:2 над Олимпик Марсилия. В мач от третия кръг на група F двата тима си вкараха пет гола за едно полувреме, а накрая домакините ликуваха. Поражението бе второ поредно за Олимпик Марсилия в групата и френският тим е с три точки на трето място във временното подреждане.

Втори в подреждането в групата с 4 точки е Слован Либерец, който направи 1:1 с Грьонинген в другия мач от кръга. Отборът на Грьонинген е последен във временното класиране с 1 точка до момента.

Домакините от Брага откриха в 61-ата минута чрез Ахмед Хасан, който получи хубав пас и стреля край стража на Марсилия Стив Манданда за 1:0. Уилсън Едуардо направи резултата 2:0 за Спортинг Брага в 77-ата минута, реализирайки от близко разстояние. В последните 10 минути на двубоя съперниците си отбелязаха още три гола.

Първо в 84-ата Ромен Алесандрини реализира страхотен гол от пряк свободен удар, намалявайки на 1:2, а в 87-ата Джордж-Кевин Нкуду пусна към Миши Бачуай, който изравни за 2:2.

Надеждата на френския тим поне за точка обаче угасна само минута по-късно, тъй като в 88-ата Алан Силва бе точен за 3:2.

Томаш Кубек

източник: БГНЕС

В другия двубой от групата Слован Либерец и Грьонинген завършиха при 1:1. Любопитното е, че двата гола паднаха след 87-ата минута на срещата. Първо домакините от Слован Либерец излязоха крачка напред в 87-ата минута след комбинация между Лукаш Покорни и Кевин Лукасен. 22-годишният Лукасен реализира с глава за 1:0.

Домакините вече виждаха трите точки в ръцете си, когато в 6-ата минута на добавеното време Дани Хоесен бе най-съобразителен и успя да отправи прецизен удар. Топката се удари в гредата и влезе във вратата на Слован Либерец, а Грьонинген измъкна първа точка в груповата фаза в Лига Европа от гостуването си в Чехия.

В 83-ата минута гостите останаха с човек по-малко, заради директния червен картон на Михаел де Льов. Тимът на Грьонинген записа и една греда в двубоя, в 54-ата минута, когато Мимун Махи нямаше късмет да реализира.