Спортинг Брага развали европейския празник на Портсмут, като удари английския клуб с категоричното 3:0 в първи мач за двата тима от група Е на Купата на УЕФА.

Луиш Агиар отри за домакините в осмата минута, след брилянтно изпълнен пряк свободен удар от 30 метра. Питър Крауч имаше шанс да изравни преди полувремето, но стреля с глава в аут. Джърмейн Дефоу от своя страна бе затворен много добре от отбраната на Брага. Мениджърът на Помпи Хари Реднап бе принуден да направи смяна още в 21-та минута, когато Глен Литъл получи травма.

Уосън Рентериа направи 2:0 в 47-та минута, когато получи топката в наказателното поле и с диагонален шут отказа Дейвид Джеймс. Колегата му от Спортинг Едуардо пък спаси всичко, което летеше към неговата врата и през първото, и пред второто полувреме. Портсмут имаше и отменен гол, за нарушение на Папа Буба Диоп срещу вратаря.

Нещастието на Помпи се завърши от Алан, който се възползва от една лошо изчистена от Шон Дейвис топка, която рикошира в гредата и се озова в краката на младока, който от три метра нямаше проблем да оформи крайното 3:0.