Болтън и Фиорентина постигнаха чисти победи с по 1:0 съответно над Атлетико Мадрид и Розенборг в своите 1/16-финални срещи от турнира за Купата на УЕФА. Хамбургер пък се наложи като гост на ФК Цюрих с 3:1.

Фиорентина спечели много важна победа като гост в мразовития Трондхайм, като остави много малко надежди на Розенборг за реванша след седмица. „Виолетовите” заслужиха напълно успеха си, дошъл след попадение на Адриан Муту в 16-та минута. Румънският нападател вкара трети гол в тази европейска кампания, след като вратарят на домакините парира лошо изстрел на Масимо Гоби и Муту засече кълбото в мрежата.

Фиорентина като цяло диктуваше играта и владееше повече топката, а отбраната на тима се справи с всички набези на норвежките футболисти. Най-чистото положение за Розенборг дойде 10 минути преди края на мача, когато Конан удари гредата зад Себастиан Фрей. Стражът на италианците отрази и няколко други опасни шута към своята врата, за да спаси преднината.

Болтън също имаше добра нощ на „Рийбок стейдиъм”, побеждавайки фаворита Атлетико Мадрид с 1:0. Успехът на английския тим обаче се дължи най-вече на страхотните изяви на вратаря Юси Яскелайнен, който още в 12-та минута спаси сигурен гол на Антонио Лопес. Ходът на мача се промени след изгонването на звездата на гостите Серхио Агуеро в 74-та минута, когато аржентинецът се изплю върху Матю Тейлър. Агуеро престоя на терена само 12 минути, тъй като се появи като резерва.

Секунди по-късно Ел Хаджи Диуф отбеляза победното попадение с хубав шут с левия крак. Въпреки финалния опит за натиск от страна на Атлетико, мадридчани не успяха да стигнат до равен резултат с човек по-малко.

Хамбургер се наложи с 3:1 като гост на ФК Цюрих. Яролим, Олич и Троховски се разписаха за немския тим през второто полувреме, а две минути преди края Хасли направи загубата на домакините почетна.