Българският полузащитник Благой Георгиев изигра отличен мач за своя Рубин Казан срещу швейцарския Сион в мач от груповата фаза на Лига Европа. Руският тим победи с 2:0 и запази шансове за класиране напред в турнира, а първият гол за за Рубин бе дело на Георгиев. Второто попадение бе дело на Марко Девич в продължението на срещата. Това бе първа победа за отбора от Казан в тазгодишното издание на Лига Европа.

Двубоят се игра при изключително тежки атмосферни условия, към които домакините се пригодиха по-лесно. Мачът започна с домакински натиск, от който обаче домакините на успяха да се възползват.

Постепенно гостите от Сион успяха да изравнят играта, но без да стигат до опасни положения пред вратата на Сергей Рижиков.

Един от ключовите моменти в мача дойде в 34-ата минута, когато гостите от Швейцария останаха с човек по-малко на терена. Бирма Ндойе получи втори жълт картон и остави своите в намален състав.

До почивката футболистите на Рубин не можеха да се възползват от численото си преимущество, въпреки че стигнаха до няколко добри положение.

Все пак през второто полувреме домакините постигнаха своето, а в герой за руснаците се превърна Благой Георгиев. Именно той откри резултата след топовен шут от близо 30 метра. Преди да се озове в мрежата на гостите, топката рикошира в крак на бранител, което заблуди вратаря на Сион.

В заключителните секунди на двубоя Рубин отбеляза втори гол, дело на Марко Девич, с който домакините узакониха първия си успех в груповата фаза на турнира.

След спечелените три точки, Рубин събра актив от 5 точки и се доближи на само една до втория във временното подреждане Ливърпул. „Червените“ от Мърсисайд обаче са и с мач по-малко, който е по-късно тази вечер срещу френския Бордо.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS