Българинът Благой Георгиев и неговият руски тим Рубин преодоля не без усилия македонския Работнички сед 1:0 в реванша. Първият двубой в Скопие бе завършил наравно 1:1.

Благо бе изигра пълни 90 минути в Казан, а в последната минута си заработи жълт картон.Единственият гол в мача реализира в 35-ата минута Карлос Едуардо, който получи топката около точката на дузпата и оттам я заби в мрежата на Работнички за крайното 1:0.

Титулуваният Аякс с мъка се промъкна до групите в ЛЕ, след като устиска 0:0 в реванша с Яблонец в Чехия. Холандският гранд бе спечелил първия мач с 1:0. В ответния двубой аяксите трепериха най-напред в 58-ата минута, когато Грегус пропусна дузпа за чехите. Впоследствие и до края на мача, тъй като в 59-ата за два жълти картона бе изгонен Базур и Аякс финишира с 10 души, но успешно.

Впечатление направи убедителната победа с 3:0 и класирането на азербайджанския Карабах срещу швейцарския Йънг Бойс, втори успех в елиминацията след 1:0 в първия двубой. В реванша „часовникарите“ играха с човек по-малко от 4-ата минута заради червения картон на Фон Берген, предизвикал дузпа. Головете за азерите нанизаха Алмейда от дузпата, Рейналдо в 43-ата и Исмаилов в 61-ата.

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!