Ливърпул постигна първа победа в тазгодишното издание на Лига Европа. В жертва за възпитаниците на Юрген Клоп се превърна руския Рубин Казан, в чийто тим цял мач игра българския полузащитник Благой Георгиев.

„Червените“ от Мърсисайд се наложиха с минималното 1:0, а единствения гол в мача бе дело на младока Джордън Айб. Крилото на англичаните вкара първото си попадение в Европа този сезон, стреляйки точно в 52-ата минута.

Представящият се отлично като домакин тим на Рубин не успя да се противопостави на именития си съперник, който бе по-активният отбор през целия двубой. Още през първата част „мърсисайдци“ имаха няколко добри възможности, но късметът покри домакините.

Все пак през втората част Ливърпул успя да вземе своето, когато след атака по дясното крило, Джордън Айб получи топката пред наказателното поле и с удар по диагонала прати топката в далечния ъгъл на вратата, за да даде преднина на своите. Преди да се оплете в мрежата, коженото кълбо се отби в страничния стълб на вратата.

Благой Георгиев бе един от най-активните за домакините, но нямаше шанс да се разпише във вратата на гостите.

В другата среща от групата, лидерът Сион направи грешна стъпка при домакинството си на Бордо. Двубоят в Швейцария завърши без победител – 1:1. Бордо поведе в резултата в 67-ата минута, а точен за французите бе Томас Туре. В продължението на мача късметът се усмихна на домакините, които изравниха след автогол на Клемент Шантом.

След днешните резултати в група B, класирането не претърпя никакви промени. Сион остава лидер с 8 точки, следван от Ливърпул с две по-малко. Бордо и Рубин са съответно трети и четвърти с 3 и 2 точки.

В следващия кръг Ливърпул приема Бордо, докато Сион е гостува на Рубин Казан.