Бившият нападател на Манчестър Сити Джон Гуидети заяви, че възнамерява да оцвети английския град в синьо, когато се изправи срещу Манчестър Юнайтед със своя Селта Виго в полуфиналите на Лига Европа.

25-годишният шведски национал се присъедини към младежката академия на „небесно сините“ през 2008-а като тийнейджър. Гуидети изкара 6 сезона при „гражданите“ и макар да имаше проблясъци, не успя да пробие и беше пращан редовно по наем в други тимове. Тези престои му донесоха малко повече успех, като през сезон 2011/2012 Гуидети вкара 20 гола в 23 мача за холандския Фейенорд. Последваха наеми в Стоук Сити и Селтик, преди скандинавецът да премине с постоянен трансфер в Селта през 2015 година.

„Играх в Англия и живях в Манчестър 6 години, така че следя как се справят и двата тамошни отбора“, коментира Гуидети. „Юнайтед е много добър тим, очевидно разполагат с добър мениджър в лицето на Жозе Моуриньо, а това ги прави един от фаворитите за трофея в Лига Европа. Хората обаче казват, че Манчестър е „син“ и ще бъде такъв, когато ние гостуваме там (титулярните фланелки на Селта Виго са сини – б.р.). Ще се опитаме да опазим града „син“, закани се шведът.

„Още от самото начало вярвахме, че можем да стигнем финала. Смятам, че това се видя във всеки наш мач – нито веднъж не се предадохме. Знаем какъв е залогът. Не просто печелиш Лига Европа, но също така получаваш място в Шампионската лига. Много хора си мечтаят за това. Във футбола се случват и странни неща, ако вярваш в тях. Смятам, че с нашето мислене тук няма невъзможни неща“, заключи Гуидети.