Без изненади завърши борбата в група C на Лига Европа, където тимовете на Залцбург и датския Есберг успяха да се класират напред. В последен мач от групата, австрийците се наложиха именно над Есберг с категоричното 3:0 и еднолично се оглавиха крайното класиране. Датчаните останаха на втора позиция, което ги прави потенциален съперник на българския шампион Лудогорец.

Възпитаниците на Стойчо Стоев отдавна си осигуриха първата позиция в своята група, а тази вечер записаха пореден успех, побеждавайки за втори път Динамо Загреб, този път в Хърватив с 1:2.

Залцбург нямаше никакви проблеми с Есберг като домакин и лесно стигна до крайния успех. Австрийците откриха резултата в 19-ата минута чрез Садио Мане, като той се запази до почивката. Останалите голове в срещата паднаха през втората част, когато домакините значително увеличиха оборотите. Другите два гола за Залцбург бяха дело на Кевин Кампл в 58-ата минута, и отново Мане, който се разписа само пет минути по-късно.

В другия мач от група C, който бе без никакво значение за крайното класиране и продължаващите тимове напред, Елфсборг се наложи с 3:1 като гост на Стандард Лиеж и зае третото място.

Така след днешните резултати участието си в турнира продължават Залцбург и Есберг, а Елфсборг и Стандард приключват европейската си авантюра. Залцбург заема първото място в групата с актив от 18 точки, а датчаните от Есберг приключват борбата с 12. Далеч зад тях остават Елфсборг с 4 и белгийският Стандард с едва един пункт.