Между двата си мача с ЦСКА от Лига Европа, Базел успя да направи истинска голова фиеста в швейцарското първенство. Момчетата на Торстен Финк се наложиха с великолепния резултат 5:4 като гости на Люцерн. Успехът изкачи Базел до второ място в класирането, което дели с Нюшател Ксамакс, с по 24 точки.

Наставникът Финк започна с почти същата единайсеторка, която игра и срещу ЦСКА преди няколко дни – Коломба, Сафари, Кагдас Атан, Абрахам, Сахин, Хюгел, Щокер, Да Силва, Карлитос, Щрелер и Фрей. Единствената промяна бе включването на вместо Самуел Инкоом на Серкан Сахин.

Три попадения паднаха само за седемте минути от началото на мача. Хюгел откри в първата, Чумиенто изравни в третата, а Алекс Фрай отново се разписа за Базел в седмата. В 22-та Ренгли отново доведе нещата до равенство, от дузпа, а след това последва затишие, но само преди бурята, започнала около четвърт чак преди края.

Марко Щрелер донесе малко спокойствие в редиците на Базел, като изведе тима с 3:1 в 72-та минута. Само шест минути по-късно обаче Якин върна Люцерн в играта, а в 86-та Яну за първи път в мача изведе домакините напред.

Решаващи обаче се оказаха минутите добавено време, дадени от съдията в края на двубоя. В първата минута на продължението Фрай изравни за 4:4, а в 93-та Щрелер донесе и победата за Базел.