Въпреки че игра с човек по-малко почти през целия мач, Базел успя да победи като гост с 2:1 Ред Бул Залцбург и след 0:0 преди седмица се класира на 1/4-финалите в Лига Европа.

Двубоят започна кошмарно за гостите от Швейцария, които още в 9-ата минута останаха с човек по-малко. Марек Сухи получи директен червен картон, след като фаулира Алан като последен човек.

В 22-ата минута Ред Бул вече водеше в резултата, след като Джонатан Сориано вкара лесен гол отблизо след центриране на Кевин Кампъл.

Последва известно прекъсване на мача заради феновете на Базел, които започнаха да хвърлят предмети по терена. Наложи се на капитана Марко Щрелер да успокоява бесните запалянковци и след десетина минути играта бе подновена.

Гостуващата агитка отново избухна, но този път от радост, в 50-ата минута. Тогава Щрелер вкара за 1:1, засичайки с глава центриране от корнер.

Малко по-късно защитикът на домакините Флориан Клайн можеше да вкара с изстрел отдалеч, но топката бе отбита извън целта. Последвалият корнер доведе до меле в наказателното на Базел, но никой от австрийския тим не съумя да нанесе решителния удар.

След час игра Базел стигна до пълен обрат, въпреки че бе с човек по-малко на терена. Гастон Сауро вкара за швейцарците след груба грешка на вратаря Петер Гуласки.

Интригата изчезна окончателно, след като нападателят на Ред Бул Алан бе изгонен няколко минути преди края с втори жълт и съответно червен картон.

Във времето до последния съдийски сигнал до нови чисти положения не се стигна и така бе фиксиран благоприятният за Базел краен резултат.