БАТЕ Борисов пристигна в България тази сутрин на летището в Горна Оряховица с чартърен полет от Минск. Белоруският тим ще се изправи утре срещу Литекс в реванш от турнира за Лига Европа, като първият мач между двата състава завърши с победа на „оранжевите” с 1:0.

50 човека, от които групата от 20 футболисти пристигнаха в България, а най-голямо впечатление от слезлите от самолета направи Владимир Ржевски. Той не бе в групата за първата среща, но според белоруските колеги, е напълно възможно утре да бъде използван като скрит коз на БАТЕ. Ржевски е познат и като „Кошмара на Левски”, тъй като именно той реализира попадението за тима от Борисов срещу „сините” миналата година в София, оказало се фатално за българския шампион.

Допълнително, на летището в Горна Оряховица се коментираше, че именно аерогарата е на карък за Литекс. Причината – всички отбори, кацали там преди двубоите си с ловчанлии, са отстранявали „оранжевите” в последствие. Единственото изключение бе Унион Берлин със старши треньор тогава Георги Василев. След това обаче неизменно кацналите в Горна Оряховица излизаха крайни победители от сблъсъци с Литекс.

БАТЕ Борисов ще направи една тренировка в Ловеч, днес от 19 часа на Градския стадион. Виктор Гончаренко и момчетата му си тръгват веднага след мача в четвъртък.