Развитието на мача Барселона – ПСЖ /6:1/ и най-вече последните 7 минути от него, в които каталунците вкараха три гола и се класираха, накараха медиите у нас да се сетят за подобния грандиозен провал на Левски отпреди години. „Сините“ паднаха с 3:4 от белгийския Антверпен, след като в 89-ата минута вкараха гол за 3:1 в своя полза. Тежкият шамар в добавеното време доведе до болезнено елиминиране на „сините“ и налагането на прозвището „евроидиоти“ от враговете им.

Ние това сме го преживели: Резилът на ПСЖ по български

Може да приемем, че провалът на ПСЖ на „Камп Ноу“ има сходно измерение за парижани като това за „сините“. Те инкасираха три гола в последните 7 минути и отпаднаха.

Но в Европа има още по-голям обрат от тези два мача и то съвсем скоро, този сезон. На 15 септември 2016 г. в мач от груповата фаза на Лига Европа в Израел играят местният Макаби Тел Авив и руският Зенит.

Израелците повеждат с 3:0 с попадения на Меджунянин в 26-ата и 70-ата и на Кяртансон в 50-ата минута. Резултатът 3:0 се задържа до 77-ата минута, когато започва обратът на руснаците. Кокорин вкарва в тази минута и намалява на 1:3. Следват попадения на Маурисио в 84-ата, Джулиано в 86-ата и Джорджевич в 90+2 все в полза на руския тим. И от 3:0 за Макаби резултатът става 3:4 за някакви си 15-ина минути в края. Впоследствие Зенит печели група D, докато Макаби остава трети, на точка зад втория АЗ Алкмаар и отпада. Обрат от 0:3 до 4:3. Четири късни гола, а не три и то съвсем скоро! И то без да се налага да се ровим в историята на евротурнирите, където може и да открием още нещо такова.

Хубаво е да бъдем точни, класифицирайки този или онзи по даден начин и оценявайки определени събития...