Фаворитът за спечелване на Купата на УЕФА Байерн Мюнхен завърши на първо място в група F, след като в последен мач от груповата фаза, размаза Арис Солун с внушителното 6:0.

В другия мач от групата Брага победи Цървена Звезда с 2:0 и по този начин си осигури класиране в следващата фаза като 2-ри в групата. За 1/16-финалите се класира и Болтън, който днес почива.

Двубоят в Мюнхен се превърна в истинско шоу за хилядите, изпълнили до краен предел „Алианц Арена”. В абсолютен герой на мача се превърна голмайсторът на Байерн Лука Тони, който отбеляза цели 4 гола.

Наказателната акция на Тони започна с два гола през първата част, като и двата случая италианецът се възползва от пасове на Франк Рибери.

Само в рамките на 180 секунди, между 64-тата и 66-тата минути Тони направи шоуто пълно с нови два свои гола, които покачиха резултата на 4:0.

В 78-мата минута акция на влезлите като резерви Подолски и Отъл завърши с гол на последния в горния ляв ъгъл на вратата на гърците.

Последният пирон в ковчега на Арис заби Филип Лам в 81-вата миута. Немският национал вкара след изстрел от границата на наказателното поле след втора асистенция на Подолски.

В другия мач от групата Брага заслужено победи с 2:0 Цървена Звезда. Головете за португалците отбелязаха Роланд Линц в 11-тата и Вендер в 66-тата минута.

Крайно класиране в група F:

  1. Байерн 8
  2. Брага 6
  3. Болтън 6
  4. Арис 5
  5. Цървена Звезда 0