Крилото на Тотнъм Ерик Ламела направи любопитно изказване по повод предстоящия финал за Купата на Лигата срещу Челси в неделя. Според аржентинеца за „шпорите“ е много по-важно да спечелят реванша срещу Фиорентина в Лига Европа, отколкото да се преборят с градските си съперници за трофея.

Тотнъм не успя да постигне най-добрия възможен резултат в 1/16-финалния мач, който игра миналия четвъртък, когато у дома свърши 1:1 с италианците. Тази година спечелването на Лига Европа изглежда доста по-атрактивно за участниците в турнира както заради увеличения награден фонд, така и заради факта, че шампионът ще влезе в групите на Шампионската лига през следващия сезон.

„Финалът срещу Челси? Това е просто мач, но не и като този, който ни предстои утре“, коментира Ламела.

„Срещу Фиорентина ще ни бъде много трудно. Трябва да играем нашата си игра и да покажем стила си, като действаме колкото се може по-уверено.“

„Мачът ще бъде отворен. И двата отбора ще се нахвърлят един на друг в опит да го спечелят. И ние, и те имаме шанс да продължим напред. Трябва да покажем най-доброто и дано ние се окажем в следващия етап“, добави Ламела.