Отборите на Арсенал и Витория Гимараеш завършиха при равентво 1:1 в изтеглен двубой от Група F на Лига Европа. Гостите изиграха изключително слаб мач, въпреки всичко обаче стигнаха до аванс от 1:0 с гол на Шкодран Мустафи. В последната минута на редовното време обаче Бруно Дуарте изравни, за да разочарова Унай Емери и неговите възпитаници.

В началото на срещата домакините натиснаха зверски, като само късметът и добрите намеси на Емилиано Мартинес предотвратиха голове във вратата на "топчиите". 

В 8-та минута Пепе Родригес от гостите разтресе страничната греда на Мартинес, преди  11-та минута стражът да трябваше да показва рефлекси след силен изсърел от над 20 метра на Лукас Евангелиста. 

В 19-та минута дойде и следващият шанс за португалците. Едмонд Тапсоба се извиси след корнер, но Мартинес беше добре пласиран, за да направи ново добро спасяване. 

В 23-та минута все пак и Арсенал се отчете с добър шанс. След ъглов удар на Никола Пепе Роб Холдинг се извиси високо, за да стреля с глава, но шутът премина над вратата на Витория. 

През втората част положенията и пред двете врати не бяха никак много, като все пак Арсенал стабилизира представянето си. В 62-та минута Шкодран Мустафи стреля с глава след изпълнение на свободен удар, но той мина над вратата на домакините. 

Все пак германецът стигна до своя гол в 81-та минута. След ново брилиянтно центриране на Никола Пепе Мустафи отново се извиси най-високо и матира стража на Гимараеш Дъглас Жезус, за да направи резултата 1:1. 

Това обаче не се оказа победния гол в срещата. В 90-та минута Бруно Дуарте получи хубав пас на задна греда и без колебание заби топката със странична ножица, за да накара стадиона в Гимараеш да избухне. 

Така Арсенал остана на първото място в своята група, събирайки катив от 10 точки след 4 мача. Витория Гимараеш, от своя страна взе първа точка в групата, но остана на последното място в класирането.