Отборът на Арсенал се класира за елиминационната фаза на Лига Европа след нова победа в групите на турнира. Възпитаниците на мениджъра Микел Артета се справиха при визитата си на Молде и се наложиха безпроблемно с 3:0. Това бе четвърти успех за лондончани от четири мача до този момент.

Головете за категоричната победа на артилеристите бяха дело на Никола Пепе, Рийс Нелсън и 19-годишния Фоларин Балоюн.

Въпреки добрите възможности за попадения през първата част, гол така и не падна. Най-добрият шанс през първите 45-минути се разкри пред Никола Пепе, който обаче стреля покрай вратата.

Все пак в началото на втората част, нападателят се реваншира за пропуска си и този път наказа противниковия страж. Той заби топката в горния десен ъгъл, след като се възползва от асистенция на Уилък. Пет минути по-късно Арсенал вече водеше с 2:0. Второто попадение бе дело на Рийс Нелсън след ново подаване на Уилък. Крайния резултат оформи Фоларин Балоюн, който се разписа в 83-ата минута.

Арсенал е едноличен лидер в групата с пълен актив от 12 точки, следван от Молде с шест. Рапид Виена също има шест пункта в актива си, докато Дъндолк е последен без спечелена точка.