Старши треньорът на Дебрецен Андраш Херцег сдържано и възпитано отказа да направи сравнение между Левски и настоящия съперник на тима му Литекс. Миналата година унгарците победиха „сините”, а сега имат аванс от два чисти гола преди реванша с българския шампион. Двубоят е утре вечер в Ловеч, а Дебрецен пристигна днес по обед в София, след което се отправи към града на люляците.

С помощта на преводач, Херцег сподели своите очаквания за реванша: „Очакваме много, много труден мач. Знаем, че имаме предимство от два гола от първия мач, но сме наясно, че ще играем срещу много труден, много тежък съперник. Трябва да дадем всичко от себе си, да хвърлим всички сили, за да постигнем резултат, който да е достатъчен.

Имате ли някакви проблеми в състава?

Имаме незначителни контузии, но мисля, че вече сме ги преодолели. Отборът е в добро състояние.

2:0 е един наистина удобен резултат за вас.

Да, наистина е предимство, напред сме, но това никога не е достатъчно. Трябва да бъдем много внимателни, пресметливи. Все още имаме да играем 90 минути, още един мач. Трябва да се потрудим здраво, трябва да се опитаме да вкараме поне един гол тук, а защо не и два.

Дебрецен има добри спомени от София, топлят ли ви още те?

Спомените наистина все още са свежи. Но ние знаем, че трябва да работим много. Ще играем срещу много труден съперник. Наясно сме, че трябва да дадем максимума от възможностите и енергията си, за да излезем крайни победители.

Какво е мнението ви, има ли голяма разлика между Левски и Литекс?

Левски беше един много труден съперник, наистина. Изиграхме два много хубави мача помежду си миналата година. Но също така знаем, че Литекс е спечелил титлата в България с голям аванс пред Левски – 13 точки, което значи, че има своите качества. Със сигурност ще е труден опонент утре.

Кой от двата отбора е по-добър?

Много е трудно да се направи такова сравнение между тях, кой от двата отбора е по-добър. И двата отбора са добри, и разполагат със своите силни страни.