ПСВ Айндховен постигна ценен успех с 2:0 като домакин на шведския Хелзингборг в първа среща от 1/16-финалния сблъсък между двата отбора в турнира за Купата на УЕФА. По този начин холандците почти сигурно се класират за следващия етап на турнира.

Тими Симон откри резултата в Айндховен още в 7-мата минута. Той бе точен от дузпа, отсъдена за фаул срещу Данко Лазович.

Самият Лазович пък направи 2:0 в 33-тата минута. Ибрахим Афелай намери Лазович в наказателното поле и сръбският нападател отбеляза в горния десен ъгъл с удар от 11 метра.

Въпреки усилията домакините не можаха да стигнат до трети гол и ще трябва да изчакат и втория мач, за да осигури класирането си.

В друг мач от днешния ден в турнира Андерлехт постигна драматична победа с 2:1 като домакин на Бордо.

Всичко по-интересно в двубоя се случи през втората част. Първо в 69-тата минута Жуси даде преднина на гостите с точно изпълнение от дузпа.

10 минути по-късно пък Полак изравни с изстрел от 17 метра, който мина покрай Улрих Раме.

В 5-тата минута от даденото от съдията продължение в игра влезе Мбо Мпенза, който с първото си докосване на топката вкара победния гол за Андерлехт. Друга резерва Джонатан Легер центрира отляво и Мпенза от движение вкара за 2:1.