Съперникът на Левски в Лига Европа АИК Стокхолм спечели с 2:1 мача си от местното първенство срещу Бромапойкарна. Момчетата на Алекс Милър успяха да извоюват своя успех в последната минута на редовното време.

Двубоят, който бе наблюдаван от помощника на Ясен Петров Ивайло Петров, бе решен от нападателя на АИК Мохамед Бангура. Той заби и двете попадения, като първият гол падна в 4-та минута, а вторият дойде в последната. По този начин роденият в Сиера Леоне Бангура направи най-силно впечатление.

В края на срещата от шведския шампионат бранителят на АИК Валид Ата получи червен картон, който не се оказа фатален за селекцията на треньора Милър.

С този си успех АИК взе живителни три точки в борбата си за излизане от дъното на класирането. За Мохамед Бангура това бе едва трети мач с фланелката на АИК, а днешните му попадения са дебютни за него в клуба от шведската столица.

Наставникът на тима от Стокхолм заложи на следния състав: Турина, Карлсон, Ата, Бекмен, Лоренцсон /63 – Йозкан/, Пейви, Джонсон / 90 – Любоевич/, Першон, Даниелсон, Флавио / 84 – та Енгблом/ и Бангура.

Любопитно е, че отстраненият от Левски Калмар също спечели своя мач в първенството. „Червените” удариха с 2:1 Трелеборг с голове на бразилците Сантос и Мендес.