Треньорът на Зенит Санкт Петербург Дик Адвокаат заяви преди утрешния финал за Купата на УЕФА срещу Рейнджърс в Манчестър, че неговият тим се справи без част от титулярите си в полуфиналния реванш срещу Байерн Мюнхен и ще се справи и сега.

„Рейнджърс, както и Зенит, не бяха отборите, от които се очакваше да стигнат финала. Играхме срещу някои от най-добрите отбори в света, така че това е голямо постижение и за двата отбора”, каза Адвокаат.

Наставникът на Зенит защити и феновете на тима, които бяха предупредени от британския спортен министър Джери Сътклиф, да не използват расистки обиди, за да не се стовари силата на закона върху тях.

„Смятам, че заслужаваме по-голямо уважение. Това е футболен мач, не става въпрос за цветове”, каза холандският треньор на руснаците и коментира отсъствието на Погребняк.

„Винаги говоря с играчите, които са на мое разположение, не за тези, които не са тук. Справихме се срещу Байерн, ще се оправим и утре. Играчите, които имам, трябва да се справят и без Павел”, каза още Адвокаат.