Атлетик Билбао реши до голяма степен сблъсъка със Спартак Москва още в първия 1/16-финал между двата тима в Лига Европа, като се наложи с 3:1 при гостуването си на руския шампион.

Спартак Москва владееше инициативата в първия четвърт час, но без да стига до някакви по-сериозни опасности. Яго Ерерин спаси една от добрите възможности за домакините в 17-та минута, след удар на Денис Глушаков.

Атлетик Билбао очаквано реагира и след 20-та минута успя най-после да осъществи натиск, който бързо даде и резултат.

Ариц Адурис разбира се бе голмайсторът за Атлетик в 22-та минута, с прецизен мощен шут от десетина метра, след като напредна в пеналта и преодоля вратаря на домакините.

Глушаков удари греда за Спартак в 32-та минута, но домакините продължиха да не намират път към вратата на Атлетик.

В 39-та минута Адурис реализира второ попадение за гостите от Билбао, след като едно центриране от пряк свободен удар се отклони изненадващо и го остави сам срещу вратата на Спартак.

В добавеното време на първото полувреме испанският тим на практика сложи точка на спора вече с трети гост на чужд терен. Той бе дело на Микел Рико, след като топката бе върната към него почти от аутлинията, а защитник на домакините не успя да избие от голлинията.

Атлетик Билбао си свърши работата преди почивката и през второто полувреме доста по-рядко атакуваше. Луис Адриано успя да върне едно попадение в 61-та минута с красив изстрел под напречната греда от движение.

Спартак направи всичко по силите си да вкара още един гол и може би да търси чудо в Испания, но усилията на Куинси Промес се оказаха недостатъчни.