Халфът Христо Златински се разписа от дузпа за Университатя Крайова при драматичното поражение с 2:3 като гост срещу Поли Тимишоара в среща от петия кръг на румънското първенство.

Българският национал остана на терена през всичките 90 минути, получи жълт картон, но не успя да помогне на Университатя да избегне поражението. Златински изравни за 1:1 в 61-ата минута след точно изпълнение на 11-метров наказателен удар. Това е първо попадение за полузащитника през новия сезон. Бившият играч на Локомотив София, Локомотив Пловдив и Лудогорец Разград получи жълт картон в 44-ата минута на двубоя.

При това положение домакините поведоха с 1:0 след гол от дузпа на Андрей Артян. Нуно Роча направи резултата 2:1 за Крайова в 68-ата минута, а 13 минути по-късно другият българин в състава на гостите Апостол Попов извърши нарушение в наказателното поле срещу Александру Попович и също получи жълт картон.

Артян беше точен при отсъдената дузпа за 2:2, а в последните секунди на двубоя Кристиан Барбут донесе успеха с 3:2 в полза на Тимишоара. Защитникът Апостол Попов беше титуляр за Университатя и остана на терена през цялата среща./БТА