Журналист, но уви, британски, направи неумело сравнение със звездата на българския национален отбор Димитър Бербатов.

Музикалният критик Мат Мейсън си позволи да обиди играча на Манчестър Юн в последния брой на авторитетното списание Q. В материал и съвместно интервю с Уейн Рууни и фронтмена на Стереофоникс Кели Джоунс, Мейсън започва своя текст именно с описание на това, което му се набива в очи при попадането в коридорите между офисите на „Олд Трафорд”. Най-напред той съзира „струващия 31 милиона паунда български нападател Димитър Бербатов с неговата зализана назад като на вампир тъмна коса”. Българинът бил с балтон и копринен шал и бързал за среща с работещия в Би Би Си Алън Шиърър.

По-нататък в материала следва и любопитното паралелно интервю с голмайстора в тима на Фъргюсън и рок-звездата.

Може би обаче, правейки това не много приятно за Бербатов сравнение, Мат Мейсън не е знаел за стартиращия блог на българския играч, където още от началото бяха сложени на мушката българските журналисти. Сега, вероятно с известно притеснение той очаква присъдата си във въпросния блог. За случая, може би трябва да се очаква и английска версия на текстовете, които редовно публикува Димитър Бербатов.

Мат Мейсън е автор на световно известната и рекордно продавана книга „Дилемата на пирата”, продуцент на предавания, автор в авторитетни издания като Гардиън и Индипендънт, а отскоро е и заместник-главен редактор в списание Q.