Металург Донецк не успя да победи преследвача си в класирането Мариуполи, а мачът помежду им от 20-ия кръг в първенството на Украйна приключи при 0:0. Тимът на Велизар Димитров и Жуниор Мораес имаше предимство почти през целия мач, но в края бразилският нападател пропусна дузпа, която можеше да донесе трите точки.

Двамата бивши „армейци“ започнаха като титуляри, а същото стори и третият „червен“ кадър в тима Грегър Нелсън. Димитров и холандецът обаче не завършиха двубоя, като бяха сменени съответно в 71-ата и 55-ата минути.

Играчите на Метуларг подложиха вратаря на гостите на истински обстрел, но от 11-те им удара само 3 намериха очертанията на вратата. С приближаването към края на мача натискът на Металург ставаше все по-сериозен и в 77-ата минута домакините получиха дузпа, но Мораес би покрай гредата.

Така тимът от Донецк не мръдна от 6-ото място, макар и вече с 27 точки, и така остана в подножието на местата, даващи право на участие в Лига Европа през следващия сезон. Пред тях на 6 точки е тимът на Черноморец Одеса, докато лидер с 54 е 1/8-финалистът в Шампионската лига Шахтьор Донецк.