Българският полузащитник на АПОЕЛ (Никозия) Георги Костадинов ще бъде извън терена близо две седмици, след като получи разтежение в мача с Гент (Белгия) от турнира Лига на Конференциите снощи. Той пострада при спринт в 22-ата минута и трябваше да бъде заменен от Кингсли Сарфо.

Без опитният централен халф кипърският гранд отстъпи с 1:2 на белгийците и отпадна от турнира, като малко след напускането му падна и първото попадение в тяхната врата. Така задачата на домакините изключително трудна. Гент победи у дома си с 2:0 и така влиза в групите на третия по сила европейски турнир.

Травмата на бившия полузащитник на Левски, Лудогорец, Арсенал (Тула) и Макаби Хайфа е в задната част на бедрото, а днес преглед с ехограф показа и степента на нараняването.

"Трябваше да спринтирам в един момент, съчетано с шпагат, и стана белята. Надявам се, че няма да е нещо сериозно и ще се върна бързо", започна българският полузащитник.

"Искам да благодаря на нашите фенове, защото бяха фантастични. Те винаги са до нас. Искаме да направим крачка от миналата година и да завършим на 1-во място, след като миналата година бяхме 2-и", каза още Костадинов.