Валери Божинов отново се появи като резерва за своя Верона в срещата срещу Падуа от 8-ия кръг на Серия Б, но единствено видя късния победен гол за домакините, който оформи крайното 2:1.

Андреа Мандорлини отново предпочете да остави българския нападател на скамейката, а неговият тим успя да поведе в резултата още преди да изминат 10 минути. Емил Халфредсон се бе пласирал най-добре при изпълнение на корнер и с глава опъна мрежата зад Силвестри.

В 17-ата стражът на Верона Рафаел спаси ефектно удар на Кутоло от около 20 метра. В 34-ата обаче бе безпомощен при изпълнението на Фариас, който получи топката с гръб към вратата, обърна се и стреля мощно до гредата – 1:1.

След почивката двата тима продължиха да си разменят опасни положения, но гол така и не падаше. Пет минути преди края Божинов замени Мартиньо, но златната смяна се оказа влезлият десетина минути преди него Раймонди. В 3-ата минута на добавеното време нападателят успя да надскочи Морас и с глава прерапира Рафаел за решителния гол в срещата.

Загубата не промени мястото на Верона във временното класиране, като отборът на Божинов остава 3-и с 15 точки. Падуа обаче се придвижи нагоре и вече е 8-и с 10 точки.