Българският защитник Живко Желев потвърди пред вестник Газета Спортурилор, че е в преговори със Стяуа, но все още не бърза да се обърне към ФИФА за разтрогване на договора си.

„Може и да подпиша със Стяуа, но в Оцелул (Галац) едва ли ще се върна”, каза Желев. Клубът не се държа коректно с мен. Много дълго време не ни плащаха нито на мен, нито на сънародника ми Стоян Колев. За заявлението до ФИФА ще се погрижи моят агент, тъй като ние сме чужденци".

Както е известно, вчера президентът на Стяуа Джиджи Бекали, както и старши треньорът Михай Стойкица демонстрираха интерес към българина, който се надява да напусне Оцелул като свободен агент. Ситуацията обаче вероятно ще се промени, след като президентът на Оцелул Мариус Стан отрече финансови проблеми и обяви, че Желев не се е явявал на тренировки в последните два месеца.

„Когато един футболист е над 30 години, цената за него е с пет нули. Времената, когато Оцелул си подаряваше играчите, отминаха. Който иска Желев трябва да плати на нашия клуб 200 хиляди евро. През лятото той може да бъде свободен, защото договорът му изтича, но сега- през януари, не е", коментира президентът на Оцелул пред местна телевизия.

„Вчера, след като от Стяуа декларираха интереса си към нашия играч, се обадих на президента им Валериу Аргасеала и му казах, че Желев е играч с действащ договор. Той ми каза, че наистина го искат и ще се чуем по-късно отново за нови разговори".

Българският футболист обаче претендира за заплати за последните два месеца и ако докаже, че те не са му платени, без проблем ФИФА може да разтрогне договора му с Оцелул, където играе от 2007-а година.