Защитникът на Васлуй Живко Миланов донякъде изненадващо не попадна в състава на Лотар Матеус за квалификацията на България с Швейцария. В последните години юношата на Левски е неизменна част от държавния тим, но от известно време не получава доверие от немския специалист. Гонг потърси Миланов за интервю относно това, че не е повикан за важния мач на „трикольорите”.

- Не съм говорил със селекционера. Не знам, защо се е получи така.Треньорът си има някакво негово виждане за състава. Вероятно смята, че тези футболисти, ще му помогнат за мача с Швейцария.

- Не беше повикан и в печално известната контрола с Естония. Смяташ ли, че Матеус просто не те харесва като футболист?

- Не знам, сигурно той си има някакво негово виждане. Щом не ме викна и в контролата с Естония, значи просто е искал да си обиграе състава за мача с Швейцария. Може би има някакво друго виждане за състава, в което аз просто не се вписвам.

- Беше ли изненадан от това, че не се разчита на теб?

- Бях изненадан. Мисля, че за три години се смениха доста треньори, а те винаги разчитаха на мен. Това е националният отбор и няма място за сърдене. Понякога така се получава.

- Играеш редовно за Васлуй, който е трети в Румъния. За какво се борите?

- Тази година, в момента сме на трето място, лидер е Оцелул, който води пред нас със седем точки. Смятам, че от няколкото отбори, които се борим за титлата, те са най-слаби и скоро няма да са първи. В Румъния първенството е непредвидимо.

- Какво очакваш от мача с Швейцария, ти все пак ще го следи, макар и като фен?

- Този мач е много важен за България. Желая успех на момчетата. Нека има една хубава атмосфера на стадиона, за да победим и да запазим шансове за класиране на бараж.

- Ти играеш в съседна на България страна, ще дойдеш ли за мача и да подкрепиш колегите си от трибуните?

- Не знам, ние имаме прекъсване заради националните отбори. Преди това сме гости на Стяуа Букурещ и може би ще дойда. Предполагам, че ще ни дадат няколко дни почивка, ако съвпаднат, ще подкрепя отбора срещу Швейцария.