Българският защитник Живко Желев и неговият Оцелул записаха осма победа в румънската Първа лига, надделявайки с 3:1 у дома над Пандури в мач от 19-я кръг на първенството.

Бившият бранител на Литекс изигра пълни 90 минути за тима от Галац. Двубоят на заснежения терен на стадион „Оцелул” започна с червен картон за гостите още от съблекалните – в 3-та минута Илие Йордаче фаулира в наказателното поле Даниел Стан и веднага бе изгонен от съдията. Емил Жула изпълни точно дузпата и домакините излязоха напред в резултата.

В 29-та минута Желев фаулира в пеналта Яка Стомайер и последва нова дузпа – този път за гостите. Констант Джапка не сгреши и изравни резултата. Все пак Оцелул се оттегли на почивка с гол аванс след попадение на Габриел Параскив 10 минути по-късно.

Втората част на мача започна отново с дузпа за домакините. Пет минути след подновяването на играта Хосе Лукас Джаксон повали Дорин Семегин в наказателното поле и отново Жула вкара от бялата точка. Само десет минути по-късно гостите останаха с девет души на терена, след като голмайсторът им в този двубой Джапка фаулира грубо Кристиян Сарги и бе изгонен. До края на мача играчите на Петре Григораш не се възползваха от численото си предимство и резултатът остана 3:1.

С успеха Оцелул запази 9-то си място във временното подреждане с 25 точки, колкото има и 8-ят Глория Бистрица. Лидер в класирането е Клуж с 46 точки.