Зенит Санкт Петербург направи важна крачка към титлата в Русия, след като победи ЦСКА Москва с 2:1 в дербито между първия и втория в класирането.

Двубоят бе от 21-ия кръг на първенството, а след успеха Зенит вече има солидна преднина от 8 точки на върха – 51 точки спрямо 43 за „армейците“.

Българският национал Георги Миланов бе титуляр в схемата на Леонид Слутский като действаше по левия фланг на атаката. Той обаче не успя да помогне на своя тим, който през по-голямата част от мача бе надиграван от своя съперник и закономерно загуби.

През първото полувреме домакините бяха по-активни, но на няколко пъти шансът и Игор Акинфеев спасяваха ЦСКА от попадение.

То обаче падна в 62-ата минута чрез Хълк, който отправи мощен изстрел извън наказателното поле, попаднал в горния ляв ъгъл на Акинфеев.

11 минути пo-късно Хълк реализира и втори гол, с който предначерта изхода на двубоя. Именно бразилецът напредна в полето на ЦСКА и подаде наляво към Шатов, който центрира към наказателното поле. Дани засече топката и отправи добър удар, който Акинфеев изби. Топката обаче попадна на крака на Хълк, за когото не бе никакъв проблем само да я чукне във вратата.

ЦСКA опита да върне интригата и успя, след като в 81-ата минута Страндберг реализира гол след хубаво извеждащо центриране на Березутски.

До края обаче гостите не успяха да стигнат до равенството и така загубиха битката.