Отборът, в който бившият национален вратар Здравко Здравков ще продължи кариерата си като треньор, е Гуейчжоу Хънфън - завършил на 3-о място в китайската Първа лига през миналата година. Договорът на 49-годишния софиянец е за 1 година с опция да бъде удължен за още една.

Преди две седмици от досегашния му клуб Лудогорец обявиха, че Здравко Здравков напуска шампионите и ще продължи работата си в Китай. Снощи пък всички формалности бяха уточнени и Здравков след Нова година ще се присъедини към подготовката на новия си отбор.

Това е втори период за Здравко в Китай, след като от 2016-а до 2018-а година беше в Ханчджоу Грийнтаун и като треньор на вратарите, и като старши треньор. Работата му даде отлични резултати, след като вратарят на Ханчжоу влезе в националния тим на Китай при селекционера Марчело Липи.

Гуейчжоу Хънфън остана на 2 точки от промоцията за Суперлигата, където се класираха Цъндао и Шъдзяджуан. Амбицията е през новото първенство да успеят да се класират при най-добрите. Гуейчжоу Хънфън е от град Гуейян, който има население от 4.7 милиона души и се намира в Югоизточната част на Китай.

Старши треньор на тима е Ван Синсин, бивш национал на Китай, играл приоритетно за Ляонин и Тянцзин Теда. За момента Здравков е единственият чужденец в треньорския щаб.

"Имах страхотни моменти в Разград и оставям много приятели там. Сигурен съм, че Лудогорец ще има още много успехи, каза Здравко Здравков./БТА